Chłodnik – kolejny przepis dla zpracowanych


Chłodnik robi się szybko i łatwo.

Kroimy drobno: szyczypiorek lub natkę od dymki, rzodkiewkę, ogórek surowy. Do tego pół słoika buraczków z Lidla. Do tego koncentrat barszczu Knorra lub Winiary (2 łyżki). Zalewamy to 4 kubeczkami kefiru. Oczywiście składniki w ilościach czy ktoś lubi gęsty czy mniej gęsty.

Inna moja koleżanka twierdzi, że koncentrat i ze słoika to absolutnie nie bo konserwanty. Ona gotuje buraczki i ściera na drobno. Do tego jeszcze dodaje sok z połowy cytryny.

Szybki, smaczny i świetny na upały.


3 odpowiedzi na “Chłodnik – kolejny przepis dla zpracowanych”

Skomentuj przepis omlet Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *