Chłodnik – kolejny przepis dla zpracowanych

Chłodnik robi się szybko i łatwo.

Kroimy drobno: szyczypiorek lub natkę od dymki, rzodkiewkę, ogórek surowy. Do tego pół słoika buraczków z Lidla. Do tego koncentrat barszczu Knorra lub Winiary (2 łyżki). Zalewamy to 4 kubeczkami kefiru. Oczywiście składniki w ilościach czy ktoś lubi gęsty czy mniej gęsty.

Inna moja koleżanka twierdzi, że koncentrat i ze słoika to absolutnie nie bo konserwanty. Ona gotuje buraczki i ściera na drobno. Do tego jeszcze dodaje sok z połowy cytryny.

Szybki, smaczny i świetny na upały.

3 Comments

  1. omlet

    baaardzo podoba mi się ta propozycja, oj baaardzo 😀

  2. przepis naleśniki

    Dziś zrobiłam – pycha! Świetny przepis, łatwe wykonanie:)

  3. przepis omlet

    Zapowiada się bardzo apetycznie. Chyba polecę wypróbować ten przepis, mniam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *